|
2023-11-21 22:27:44, kedd
|
|
|
Az étcsokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják az emberi egészséget. A kakaóbab például flavonolokat tartalmaz magas koncentrációban, amelyek nemcsak a csokoládé keserű ízét adják, hanem antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek.
Egy tanulmány szerint az étcsokoládé rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a szívbetegségek esélyét. Ezen kívül a csokoládé csökkenti az artériákban a meszesplakk-képződést, és az LDL-oxidáció ellen is megvédhet bennünket. Az LDL vagy más néven rossz koleszterin növeli a szívbetegségek kialakulásának rizikóját. A flavonoidokat tartalmazó étcsokoládé azonban jelentősen csökkenti ezeknek a betegségeknek és állapotoknak a kockázatait.
Az étcsokoládé olyan bioaktív komponenseket tartalmaz, mint a flavonolok, amelyek csökkentik az inzulinrezisztencia rizikótényezőit. Polifenolokban is bővelkedik, amelyek elősegítik az inzulinérzékenység fokozását és a vércukorszint szabályozását.
A kakaó teobromint és koffeint is tartalmaz, amelyek energiával látják el a szervezetünket. A koffein például segítheti az edzés előtti motivációt, az antioxidánsai pedig hozzájárulnak az izomszövet helyreállításához.
Az étcsokoládé fokozza a bőrben a vérkeringést, emellett növeli a bőrsűrűséget és fokozza a bőrhidratációt is. Az étcsokoládé ezen kívül fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik, amelyek szintén segítik a bőr hidratációjának fenntartását. A kakaó, pontosabban a kakaóvaj bőrhidratálóként is működik, nemhiába olyan nagyon népszerű napjainkban mint testápoló.
Az étcsokoládé tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, amelyek minimalizálják és megakadályozzák a gyulladás kialakulását. Ezek a gyulladások azért is veszélyesek, mivel krónikus sejtgyulladásokat eredményeznek, ami többek között ízületi gyulladáshoz és cukorbetegséghez vezethet. Az étcsoki rendszeres fogyasztása javítja a bélmikrobiomot, és csökkenti a gyomorban kialakult gyulladást.
Rendszeresen fogyasztva az étcsokoládé megakadályozhatja a neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint amilyen a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór. Ez azért van, mivel az étcsokoládéban található flavonoidok fokozzák az agyi memóriát és a kognitív teljesítményt.
Már napi 40 gramm csokoládé jelentősen képes lecsökkenteni a stressz-szintet, ezért akik magas vérnyomásban vagy szorongásos betegségben szenvednek, mindenképpen fogyasszanak rendszeresen legalább 80%-os kakaótartalommal készült csokoládét.
Az étcsokoládé számos tápanyagot tartalmaz, köztük magnéziumot is, amely a testünk egyik leggyakoribb ásványi anyaga. A magnézium több mint 300 kémiai reakcióban vesz részt, különösen az anyagcsere-folyamatokban van nagy szerepe. Az izmok és az izomműködés egyik létfontosságú tápanyaga, illetve erősen tartja a csontrendszert és az immunrendszert.
A kakaóban található egy teobromin nevű vegyület, amely hatással van a vagus ideg aktivitására. A vagus ideg az agy azon része, amely köhögési rohamokat válthat ki. A teobromin azonban jelentősen csökkenteni tudja ezeket a köhögési rohamokat.
Az étcsokoládé nagyon tápláló, hiszen olyan tápanyagokkal van tele, mint niacin, magnézium, riboflavin, kalcium, vas, cink, foszfor, réz, mangán.
Forrás : Link |
|
|
0 komment
, kategória: Gyógyító táplálékok |
|
Címkék: cukorbetegséghez, bőrhidratálóként, kakaótartalommal, neurodegeneratív, koncentrációban, rizikótényezőit, hidratációjának, megakadályozzák, immunrendszert, kialakulásának, szívbetegségek, szervezetünket, étcsokoládéban, bőrhidratációt, bélmikrobiomot, csontrendszert, polifenolokban, minimalizálják, teljesítményt, vércukorszint, szabályozását, létfontosságú, lecsökkenteni, komponenseket, folyamatokban, flavonoidokat, betegségeknek, eredményeznek, tápanyagokkal, antioxidánsai, hozzájárulnak, összetevőkkel, flavonolokat, fogyasszanak, rendszeresen, vitaminokban, étcsokoládé tele, emberi egészséget, kakaóbab például, csokoládé keserű, tanulmány szerint, étcsokoládé rendszeres, szívbetegségek esélyét, csokoládé csökkenti, szívbetegségek kialakulásának, flavonoidokat tartalmazó, étcsokoládé olyan, vércukorszint szabályozását, kakaó teobromint, koffein például, edzés előtti, antioxidánsai pedig,
|
|
|
|
étcsokoládé tele, emberi egészséget, kakaóbab például, csokoládé keserű, tanulmány szerint, étcsokoládé rendszeres, szívbetegségek esélyét, csokoládé csökkenti, szívbetegségek kialakulásának, flavonoidokat tartalmazó, étcsokoládé olyan, vércukorszint szabályozását, kakaó teobromint, koffein például, edzés előtti, antioxidánsai pedig, izomszövet helyreállításához, étcsokoládé fokozza, étcsokoládé ezen, kakaóvaj bőrhidratálóként, gyulladás kialakulását, gyulladások azért, étcsoki rendszeres, gyomorban kialakult, étcsokoládé megakadályozhatja, neurodegeneratív betegségek, étcsokoládéban található, agyi memóriát, kognitív teljesítményt, étcsokoládé számos, testünk egyik, magnézium több, izomműködés egyik, kakaóban található, teobromin nevű, vagus ideg, teobromin azonban, köhögési rohamokat, étcsokoládé nagyon, cukorbetegséghez, bőrhidratálóként, kakaótartalommal, neurodegeneratív, koncentrációban, rizikótényezőit, hidratációjának, megakadályozzák, immunrendszert, kialakulásának, szívbetegségek, szervezetünket, étcsokoládéban, bőrhidratációt, bélmikrobiomot, csontrendszert, polifenolokban, minimalizálják, teljesítményt, vércukorszint, szabályozását, létfontosságú, lecsökkenteni, komponenseket, folyamatokban, flavonoidokat, betegségeknek, eredményeznek, tápanyagokkal, antioxidánsai, hozzájárulnak, összetevőkkel, flavonolokat, fogyasszanak, rendszeresen, vitaminokban, leggyakoribb, fenntartását, állapotoknak, bőrsűrűséget, gyulladáshoz, kialakulását, vérkeringést, mindenképpen, vérnyomásban, aktivitására, rendelkeznek, betegségben, szorongásos, kockázatait, étcsokoládé, artériákban, gyulladások, fogyasztása, csökkenteni, , ,
|
|
|
|
2024. április
| | |
|
|
ma: |
0 db bejegyzés |
e hónap: |
48 db bejegyzés |
e év: |
529 db bejegyzés |
Összes: |
49322 db bejegyzés |
|
|
|
|
- Ma: 3550
- e Hét: 28441
- e Hónap: 59927
- e Év: 264628
|
|
|