Belépés
pacsakute.blog.xfree.hu
A szeretet ellen nincs fegyver. Czeizel Ilona
1954.01.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
Miért együnk rendszeresen étcsokoládét?
  2023-11-21 22:27:44, kedd
 
  Az étcsokoládé tele van olyan tápanyagokkal, amelyek támogatják az emberi egészséget. A kakaóbab például flavonolokat tartalmaz magas koncentrációban, amelyek nemcsak a csokoládé keserű ízét adják, hanem antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatásokkal is rendelkeznek.

Egy tanulmány szerint az étcsokoládé rendszeres fogyasztása jelentősen csökkenti a szívbetegségek esélyét. Ezen kívül a csokoládé csökkenti az artériákban a meszesplakk-képződést, és az LDL-oxidáció ellen is megvédhet bennünket. Az LDL vagy más néven rossz koleszterin növeli a szívbetegségek kialakulásának rizikóját. A flavonoidokat tartalmazó étcsokoládé azonban jelentősen csökkenti ezeknek a betegségeknek és állapotoknak a kockázatait.

Az étcsokoládé olyan bioaktív komponenseket tartalmaz, mint a flavonolok, amelyek csökkentik az inzulinrezisztencia rizikótényezőit. Polifenolokban is bővelkedik, amelyek elősegítik az inzulinérzékenység fokozását és a vércukorszint szabályozását.

A kakaó teobromint és koffeint is tartalmaz, amelyek energiával látják el a szervezetünket. A koffein például segítheti az edzés előtti motivációt, az antioxidánsai pedig hozzájárulnak az izomszövet helyreállításához.

Az étcsokoládé fokozza a bőrben a vérkeringést, emellett növeli a bőrsűrűséget és fokozza a bőrhidratációt is. Az étcsokoládé ezen kívül fehérjékben, ásványi anyagokban és vitaminokban is bővelkedik, amelyek szintén segítik a bőr hidratációjának fenntartását. A kakaó, pontosabban a kakaóvaj bőrhidratálóként is működik, nemhiába olyan nagyon népszerű napjainkban mint testápoló.

Az étcsokoládé tele van gyulladáscsökkentő összetevőkkel, amelyek minimalizálják és megakadályozzák a gyulladás kialakulását. Ezek a gyulladások azért is veszélyesek, mivel krónikus sejtgyulladásokat eredményeznek, ami többek között ízületi gyulladáshoz és cukorbetegséghez vezethet. Az étcsoki rendszeres fogyasztása javítja a bélmikrobiomot, és csökkenti a gyomorban kialakult gyulladást.

Rendszeresen fogyasztva az étcsokoládé megakadályozhatja a neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint amilyen a Parkinson-kór és az Alzheimer-kór. Ez azért van, mivel az étcsokoládéban található flavonoidok fokozzák az agyi memóriát és a kognitív teljesítményt.

Már napi 40 gramm csokoládé jelentősen képes lecsökkenteni a stressz-szintet, ezért akik magas vérnyomásban vagy szorongásos betegségben szenvednek, mindenképpen fogyasszanak rendszeresen legalább 80%-os kakaótartalommal készült csokoládét.

Az étcsokoládé számos tápanyagot tartalmaz, köztük magnéziumot is, amely a testünk egyik leggyakoribb ásványi anyaga. A magnézium több mint 300 kémiai reakcióban vesz részt, különösen az anyagcsere-folyamatokban van nagy szerepe. Az izmok és az izomműködés egyik létfontosságú tápanyaga, illetve erősen tartja a csontrendszert és az immunrendszert.

A kakaóban található egy teobromin nevű vegyület, amely hatással van a vagus ideg aktivitására. A vagus ideg az agy azon része, amely köhögési rohamokat válthat ki. A teobromin azonban jelentősen csökkenteni tudja ezeket a köhögési rohamokat.

Az étcsokoládé nagyon tápláló, hiszen olyan tápanyagokkal van tele, mint niacin, magnézium, riboflavin, kalcium, vas, cink, foszfor, réz, mangán.
Forrás : Link
 
 
0 komment , kategória:  Gyógyító táplálékok  
Címkék: cukorbetegséghez, bőrhidratálóként, kakaótartalommal, neurodegeneratív, koncentrációban, rizikótényezőit, hidratációjának, megakadályozzák, immunrendszert, kialakulásának, szívbetegségek, szervezetünket, étcsokoládéban, bőrhidratációt, bélmikrobiomot, csontrendszert, polifenolokban, minimalizálják, teljesítményt, vércukorszint, szabályozását, létfontosságú, lecsökkenteni, komponenseket, folyamatokban, flavonoidokat, betegségeknek, eredményeznek, tápanyagokkal, antioxidánsai, hozzájárulnak, összetevőkkel, flavonolokat, fogyasszanak, rendszeresen, vitaminokban, étcsokoládé tele, emberi egészséget, kakaóbab például, csokoládé keserű, tanulmány szerint, étcsokoládé rendszeres, szívbetegségek esélyét, csokoládé csökkenti, szívbetegségek kialakulásának, flavonoidokat tartalmazó, étcsokoládé olyan, vércukorszint szabályozását, kakaó teobromint, koffein például, edzés előtti, antioxidánsai pedig,
Új komment
Név:
E-mail cím: ( csak a blog tulajdonosa látja )
Kérem írja be a baloldalon látható számot!
Szöveg:  
 
Betűk: Félkövér Dőlt Kiemelés   Kép: Képbeszúrás   Link: Beszúrás

Mérges Király Szomorú Kiabál Mosoly Kacsintás haha hihi bibibi angyalka ohh... ... buli van... na ki a király? puszika draga baratom... hát ezt nem hiszem el haha-hehe-hihi i love you lol.. nagyon morcika... maga a devil pc-man vagyok peace satanka tuzeske lassan alvas kaos :) bloaoa merges miki idiota .... sir puszika
 
 
Félkövér: [b] Félkövér szöveg [/b]
Dőlt: [i] Dőlt szöveg [/i]
Kiemelés: [c] Kiemelt szöveg [/c]
Képbeszúrás: [kep] http://...../kep.gif [/kep]
Linkbeszúrás: [link] http://tvn.hu [/link]
ReceptBázis
Bulgur gombával és csikemellel...
Epres túrótorta
Mákos-almás süti
Lazac édesköményes-citromos rizottóval
Részeges nyúl
Sült hekk
Zöldséges, tepsis krumpli
Cukkinis, padlizsános egytálétel
Pirított gomba sárgarépával
Sajttal töltött gomba
még több recept
Tudjátok ?
Belétünk a Sárkány évébe, béke vagy nagyobb háború vár ránk?
Még zöld a chili paprikám, ha beviszem a lakásba tovább fejlődik?
Tényleg hasznos gyógynövény a csalán?
Mi a teendő a novemberi Rododendron bimbóval?
Az álmoknak valóban van jelentése?
még több kérdés
Blog Címkék
George Gordon Lord Byron: Inez...  A nemzeti hovatartozás kulturá...  Szép estét kedves látogatóimna...  Jó éjszakát  Szép napot kívánok  Akarat  Gonosz démon-álarc  Facebookon kaptam  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Neked tudnod kell  A boldog családok mind hasonló...  Weöres Sándor - A hársfa mind ...  Mindig jusson idő nevetni  Segítsük barátainkat, hogy meg...  A boldog családok mind hasonló...  Egy hatékony szolga  Alázat  Akarat  Németh László tollából  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Sokan azt tartják  Facebookon kaptam  Popper Péter szavai  Facebookon kaptam  Szép estét  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Bertolt Brecht -től idézet  Alázat  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Png csokor  Julian Brass gondolata  A kételkedés kezelése  Garai Gábor - Takarítás  Mi lenne ha  Egy hatékony szolga  Őrizkednünk kell...  Facebookon kaptam  Esti kép  Png csokor  Nevem  Facebookon kaptam  Png rózsa csokor  Facebookon kaptam Mírjam barát...  Png csokor  Lóhere  Tavaszi kép  Szívem tiéd  Szép estét kedves látogatóimna...  Gyerekként sokat küzdöttünk az...  Png telefon  George Byron - Ahogy itt jár -...  Miért nem menti meg Jézus a jó...  Facebookon kaptam  Reménység és erő Krisztustól e...  Gyökössy Endre - Virágok virág...  Kerüld el az evangélium örömén...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Szép estét  Csak a fogyatkozás látható  Kaffka_Margit  Idő  Facebookon kaptam  Elköszönt  Örülök, hogy látlak!  Png kislány  Facebookon kaptam  Szívem  Nagyi telefonál  Reggel van  Illyés Gyula - Milyen hamar.  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Tavaszi kép  Facebookon kaptam  Hazára minden embernek szükség...  Hiányzik  Az igazi szeretetért rendszeri...  Németh László tollából  Jó éjszakát  Zilahy Lajos gondolata  Nagyi telefonál  Facebookon kaptam  Jónás Tamás – Végtelen b...  Png csokor  Varga János Veniam - Fontos sz...  Mit beszél, nem értem, hogy m...  Alázat  Tavaszi kép  69 éve hunyt el Albert Einstei...  Facebookon kaptam  Facebookon kaptam  Az igazi szeretetért rendszeri...  Facebookon kaptam  Hogyan lehet Jézust szenvedély...  Facebookon kaptam  Gonosz démon-álarc  Gonosz démon-álarc  Mi lenne ha 
Bejegyzés Címkék
étcsokoládé tele, emberi egészséget, kakaóbab például, csokoládé keserű, tanulmány szerint, étcsokoládé rendszeres, szívbetegségek esélyét, csokoládé csökkenti, szívbetegségek kialakulásának, flavonoidokat tartalmazó, étcsokoládé olyan, vércukorszint szabályozását, kakaó teobromint, koffein például, edzés előtti, antioxidánsai pedig, izomszövet helyreállításához, étcsokoládé fokozza, étcsokoládé ezen, kakaóvaj bőrhidratálóként, gyulladás kialakulását, gyulladások azért, étcsoki rendszeres, gyomorban kialakult, étcsokoládé megakadályozhatja, neurodegeneratív betegségek, étcsokoládéban található, agyi memóriát, kognitív teljesítményt, étcsokoládé számos, testünk egyik, magnézium több, izomműködés egyik, kakaóban található, teobromin nevű, vagus ideg, teobromin azonban, köhögési rohamokat, étcsokoládé nagyon, cukorbetegséghez, bőrhidratálóként, kakaótartalommal, neurodegeneratív, koncentrációban, rizikótényezőit, hidratációjának, megakadályozzák, immunrendszert, kialakulásának, szívbetegségek, szervezetünket, étcsokoládéban, bőrhidratációt, bélmikrobiomot, csontrendszert, polifenolokban, minimalizálják, teljesítményt, vércukorszint, szabályozását, létfontosságú, lecsökkenteni, komponenseket, folyamatokban, flavonoidokat, betegségeknek, eredményeznek, tápanyagokkal, antioxidánsai, hozzájárulnak, összetevőkkel, flavonolokat, fogyasszanak, rendszeresen, vitaminokban, leggyakoribb, fenntartását, állapotoknak, bőrsűrűséget, gyulladáshoz, kialakulását, vérkeringést, mindenképpen, vérnyomásban, aktivitására, rendelkeznek, betegségben, szorongásos, kockázatait, étcsokoládé, artériákban, gyulladások, fogyasztása, csökkenteni, , ,
2024.03 2024. április 2024.05
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 48 db bejegyzés
e év: 529 db bejegyzés
Összes: 49322 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3550
  • e Hét: 28441
  • e Hónap: 59927
  • e Év: 264628
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.